2011. május 4.

Színház

Kedves Látogató!

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz.
Újjászülethetsz.
A színház: szerelem! Örökké tartó láz.”
(Polgár Ernő: Színészek és színésznők bűvöletében)

A fenti idézet teljesen magába foglalja mindazt, amit a színház jelent. Amikor beülsz egy előadásra, akkor tudatosan vagy öntudatlanul, azonosulsz egy szereplővel. Együtt érzel, gondolkodsz, cselekszel vele. Kilépsz a saját valóságodból arra a kis időre, újjászülethetsz egy új személy képében. Ha ez megtörténik a darab által, akkor hihetetlen élményekkel, érzelmekkel gazdagodhatsz. Segít önmagad megismerésében, feltölt, felpörget. Persze ne feledkezzünk meg a szórakoztatásról sem. Amikor a közönség nagyokat mosolyog, felröhög, vagy akár egy-egy könnycsepp csorog le az arcokon.
Igaz, ebben az élményben nem részesülhetsz olyan gyakran, hiszen a színházlátogatás nem tartozik a legolcsóbb szórakoztatási formák közé, de megéri.
Magyarországon, rengeteg helyen élvezheted a színpadok által nyújtott élményeket. A profi társulatokon kívül még találkozhatsz lelkes amatőr csapatokkal is.
A következő bejegyzésekben a budapesti színházak némelyikét szeretném bemutatni. Ami nem maradhat ki, hogy a saját csapatomat is az ELTE Musical Színpadot is ismertessem a nagyérdeművel.