2011. április 28.

Poén kocsmák

avagy ide is csak egyszer érdemes benézni

Alaki borozó: 1137 Bp., Szent István krt. 2.
☻  ♣  ► ▼
Tipikusan az a hely, ahova körülbelül heten férnek el, ebből is öten a pultnál ülnek, kettő pedig a nyerőgépet veri. Poénból érdemes benézni, vagy esetleg kocsmatúra alkalmával.
Angyal söröző: 1094 Bp., Mester u. 3.
☻  ♠  ♣  ► ▼
Bár Angyalnak hívják, mégsem angyali a hely; főleg mivel indián portrék díszítik a falat. Ellenben az árak barátiak.
Bakegér: 1066 Bp., Jókai u. 4.         http://legjobbkocsma.hu/bakeger
☻  ♣  ► ▼
Első ránézésre tipikus belvárosi késdobálónak tűnik, de egy pár perc (és sör) után már megbarátkozunk a hellyel.
Bakegér borozó
Corvin söröző: 1082 Bp., Üllői út 46.
☺  ♣   
A Corvinhoz közeli sörös helyek legismertebbike, bár nagyobb extrát nem tartalmaz és állítólag a pultosok se túl kedvesek.
Helvécia söröző: 1067 Bp., Eötvös u. 23/b.
►▼
A hely egy jópofa bolhapiacra hasonlít a régiséggyűjteményével; plakátok a falon, filmes relikviák és szódásszifon sor a polcon. Ötletes berendezés, olcsó sör, nem kell több.
Jolly presszó: 1093 Bp., Boráros tér 2.
   
A dolog ott indul, hogy itt nem igazán van csapolt sör. A másik, hogy itt gyűlik össze a Boráros tér krémje, vagyis nem túl szimpatikus a hely. Ide is csak poénból tér be az ember. A legjobb, hogy hajnali 5 órakor nyit a hely…
Jolly presszó
Kőkorsó söröző: 1054 Bp., Szemere u. 17.
   
Csapoltat nem igazán kapni, csak Beck’s-et, de jó áron van az üveges sör és a tömény. A hellyel különösebb gond nincsen, a puttó jelzést viszont mégis megkapta a WC-k állapota miatt.
Mentsvár söröző: 1082 Bp., Üllői út 50.
     
Ilyen olcsó hely kevés van a városban, aminek meg is van a következménye... Ha teheti, mindenki gyalog közelítse meg a helyet; kocsi, bicikli és bármilyen más kerekes jármű felejtős, kivéve természetesen a BKV járatokat.
Mister söröző: 1076 Bp., Thököly út 20.
   
A Mister a sörözők McDonalds-a: tiszta franchise, majdnem minden sarkon van belőle el-elbújtatva, például a Keletiben, de van belőle az Astorián is és a Batthyány téren is. A házi, Mister nevezetű sör 170 körül van, és meglepő, de iható. Ráadásul haza is lehet belőle vinni, már, aki akar.
Nati Pub: 1064 Bp., Izabella u. 96.                          http://natipub.atw.hu/
     
Bár csapoltat nem igazán kapni, az üveges sörök jó árban vannak. A hely pedig tiszta és kényelmes, de talán egy kissé giccses is; a helyre betérve a padlón megkeresheted a saját horoszkópodat is akár, vagy szemezhetsz a Mária szoborral a pultnál.
Mister söröző
Olimpia borozó: 1077 Bp., Dob u. 69.        http://legjobbkocsma.hu/olimpia
     
Bakegérhez és Nagydiófához hasonlatos helyek, csak kicsit letisztultabb, világosabb. A törzsvendégeket az idősebb generáció tagjai alkotják, akiken valóban látszik, hogy igazi törzs arcok…Azonban nagyon olcsó az ital, ilyen is kell néha.
Piros hetes söröző: 1077 Bp., Baross tér 15.
     
A piros 7-es busz valóban itt állt meg. A legtöbben – a törzstagokon kívül persze – akkor térnek be ide, ha a vonatuk késik vagy csak mert nagyon hideg van kinn. Normál kiszolgálás, normál árak, semmi extra.
Rókalyuk söröző: 1077 Bp., Wesselényi u. 46.       http://legjobbkocsma.hu/rokalyuk
   
Nem az a társaság jár ide rendszeresen, akikre rábíznánk akár 5 percre is a táskánk, de ebben a „lyukban” olyan olcsón adják az italokat, hogy pénz szűkében az ember mégis lemerészkedik. A bringások szemébe könnyeket csalhat a kocsma előtti bringaparkoló.
Rózsadomb presszó: 1027 Bp., Margit körút 7.
       
Puccos helyre gondolunk a név alapján, de felejtsük el, ugyanakkor rosszra se gondoljunk. Teljesen semleges hely, ami hol pang, hol pedig az esti órákban úgy megtelik, hogy negyed órát kell várni a sörért a pultnál.
Szöglet presszó: 1101 Bp., Népliget, Könyves Kálmán körút - Üllői út sarok
       
Egy kisebb téglakocka van a Népliget egyik sarkában, na ez lenne a Szöglet. Ahhoz képest, hogy milyen alakok járnak erre a környékre, normális kocsmatöltelékek vannak benn, a hely is tiszta és rendes a kiszolgálás. Meccs előtt vagy buszindulásra várva nyugodtan bemerészkedhetünk egy hideg italra.
Szöglet presszó
Underworld Pub: 1136 Bp., Tátra utca 1.                          http://underworldpub.hu/
     
Ha romkocsmákhoz vagy hozzászokva, ha nem szereted az egyes helyekhez hozzátartozó igénytelenséget, akkor nem ez a helyed. Ez a hely a kemény rockról és a metálról szól, éppen ezért ide inkább tarajos punkok vagy hosszú hajú ősrockerek járnak. Ha viszont te is ebbe a társaságba tartozol, akkor ez lesz a te törzskocsmád.
X1 söröző: 1092 Bp., Ferenc körút 20.
     
Eléggé silány a dizájn és még egy nagy citromsárga CHANGE bódé is lopja a teret a szomszédból, de alapozásnak megfelel a hely.
Zorba söröző: 1074 Bp., István u. 11.
     
Semmi görög nincs benne, még csak nem is kékek a falak, hanem narancssárgák, Marilyn Monroe-s plakátokkal és lemezekkel díszítve, elég rendezetlenül. A barátságos hangulatú társaság mellé jár egy zenegép is, és néhanapján a karaokét is beizzítják.