2011. szeptember 6.

Tüntetés a ZP-ért


Mindannyian hallottuk a híreket: be akarják zárni a Zöld Pardon-t, és a helyére egy országzászlót akarnak állítani. Jöttek a kifogások, hogy zajos a hely, hogy a fiatalok zavarják a 11. kerület lakót... Baromság az egész, és ezt mindenki tudja.

Többségünk már biztosan járt a ZP-ben, a "leghosszabb nyári fesztivál" már szerves része a budapesti életnek. Ez egy kulturált, biztonságos és olcsó szórakozóhely, ahova mindig szívesen néz le az ember, hogy egy jót szórakozzon a barátokkal és megnézze a kedvenc zenekarát, netán újat ismerjen meg. Nem mellékesen ez a hely nem csak a látogatóknak fontos, hanem együtteseknek is. Rengetegen közülük itt vált ismertté, ez volt az ugródeszka számukra, és van amelyik banda az egész nyári turnéját a ZP-hez igazítja. Érdemes megnézni, hogy mit gondolnak a Zöld Pardonról és az ügyről maguk a zenészek:

A tiltakozások eddig süket fülekre találtak, de még egy utolsót megpróbálnak/unk tenni az ügy érdekében. Szeptember 18-án lesz egy nagyobb tüntetés a Műegyetem Rakparton, ahol sok ismert zenekar fellép, többek között a Quimby, a Kiscsillag, a Subscribe és a Vad Fruttik. Aki úgy érzi, hogy fontos, hogy ez a hely megmaradjon Budapestnek, a fiataloknak és a zenészeknek, jöjjön el (zöldben)! Az eseményhez itt tudtok csatlakozni, a többi zenekaros videót és véleményt pedig itt tudjátok megnézni.