2011. április 28.

Bulis kocsmák

avagy nem csak inni, bulizni is lehet

After Music Pub: 1072 Bp., Nyár u. 6.                   http://aftermusicclub.hu/
A hét minden napján, 0-tól 24 óráig nyitva tart ez a kastély hangulatú szórakozóhely. Gyakran vannak koncertek itt, ekkor belépőt kell fizetni, de ezzel kapcsolatban minden információt megnézhetünk előre a honlapjukon.
Corvintető
Corvintető: 1085 Bp., Blaha Lujza tér 1.    http://corvinteto.hu/
            ► ▲
A Corvin áruház tetején található a Corvin tető, „underground a város felett”. Megközelíthető 4 emeletnyi lépcsőzéssel, vagy liftezéssel egy fadobozban, ahol a liftes fiú töményt próbál rád sózni. Inkább koncertekért érdemes ide eljárni.
Dürer kert: 1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.        http://durerkert.com/
             
A Dürer kert hatalmas udvara kellemes sörkert-hangulatot idéz, de ide is inkább bulizni jövünk, mint egyszerű sörözésre; mindig van valami koncert, amiért érdemes elnézni, változó stíluspalettával (indie-től a hardcore-ig).
Filter Klub: 1077 Bp., Almássy utca 1.       http://www.filterclub.hu/
     
Aki járt már az Almássy téren, ide biztos betért. A halványsárgás pirosas fényű pincében kaphatunk házi sört, ingyenes a csocsó (kedden, szerdán és csütörtökön) és koncertek várnak mindennap.
Gödör Klub
Gödör klub: 1051 Bp., Erzsébet tér             http://godorklub.hu/
        ►▲
Aki nem hallott a Gödörről, vagy nem látta, valószínűleg Mucsaröcsögén lakik. Budapest központi helyszíne, ahol nappal a fűben ülve találkozhatunk a fiatalság zömével, éjszaka pedig a koncerteken csápolnak lenn.
Instant: 1065 Bp., Nagymező u. 38.                        http://www.instant.co.hu/
     
A budapesti romkocsmák koronázatlan királya. A bérház kész műalkotás, már csak azért is, mert az ipar- és képzőművészetisek készítették a dekorációkat, mint például az udvaron a fejünk felett úszó hajrajt vagy a fogkefés csillárt.
Könyvtár Klub: 1088 Bp., Múzeum körút 4.          http://konyvtarklub.hu/
           
Nappal kávézó, este azonban megy az ivászat rendesen. Egy egyetemi klubról van szó, ahol mindig jó a hangulat, sok a sör (ami akciós: 300 Ft hétfőtől csütörtökig) és minden este koncertek és/vagy dj-k szórakoztatják a népet. Ha jó az idő, az egész bagázs kiköltözik a szabadba és TreffOrtKert néven fut tovább.
Könyvtár Klub
Kuplung: 1061 Bp., Király u. 46.                            http://kuplung.net/
       
Szintén romkocsma, szintén művészek csinálták. Nappal konkrétan művésztelepként működik, este szórakozóhely. A sör árak viszont nem túl barátiak, de akciókkal mindig szolgálnak a kedves vendégeknek.
Morrison's 1 Music Pub Opera: 1065 Bp., Révay u. 25.  http://morrisons.hu/opera 
       
Ez nem kocsma, hanem inkább szórakozóhely. Táncolni, karaokézni vagy koktélozni járnak ide le az emberek. Na igen, iszogatni 9 előtt érdemes, akkor tart még a 600-as koktél akció, ami valljuk be, nem is olyan rossz, főleg, ha az ember a 7 órai nyitásnál már ott van.
Morrison's 2
Morrison’s 2 Music Pub: 1055 Bp., Honvéd u. 4. http://morrisons.hu/morrisons_music_pub2
      ♦ ♪ ►▲
Az Operánál lévő Morrison’s-szal ellentétben ez gigászi méretekkel bír: bérházban van az egész, pincétől a padlásig szinte. 6 táncterem, állandó koncertek, dj-k, szokásos italakciók, azonban korábbi nyitás (itt délután 5-től lehet bemenni).
Morrison’s 3 Közgáz: 1093 Bp., Fővám tér 8.        http://www.morrisonskozgaz.hu/
☺  ♦    
A Morrison’s terjed, mint a nátha. A korábbi Corvinusos szórakozóhelyet a School Clubot alakították át, ahol az előző kettőhöz hasonlóan különböző együttesek lépnek fel és 20-ig tartó italakciókkal várják a vendégeket.
Old Man’s Music Pub: 1072 Bp., Akácfa utca 13.    http://www.oldmansmusicpub.com/
   
Budapest egyik legrégebbi és leghíresebb pubja állandó igényes zene felhozatallal, kellemes társasággal. A belépés díjtalan minden nap, rendezvénytől függetlenül, azonban nem pénztárcakímélő a hely.
Pótkulcs szórakozóhely: 1067 Bp., Csengery u. 65/b.        http://potkulcs.hu/
     
Nehéz bejutni a Pótkulcsba, de csak mert nehéz elsőre rátalálni a bejáratra; ugyanis nincs semmi arra utaló jel, hogy a téglás kapu valóban a jó helyre vezet be minket. Normál módon berendezett, roskadó bérházról van szó, ahol a sörök mellett ételt kaphatunk és van külön koncertterem is.
Rock Randevú: 1067 Bp., Hunyadi tér 11.             http://www.rockrandevu.hu/sorozo
☺  ♣  ♪  ▬  ► ◄
Már a nevéből leszűrhető, hogy milyen stílusú szól, vagy esetleg üvölt a hangfalakból. Nem kell egy sötét lyukra gondolni, kellemes színűek a falak és az emberek is kedvesek, már ha vannak, mert nem szoktak túl sokan lenni.
Rocktogon: 1066 Bp., Mozsár utca 9.                     http://www.rocktogon.hu/
   
Szintén rock zenére specializálódott hely: a glamtól kezdve az alternatívon át a hardrockig mindenféle stílus megtalálható is. Szinte minden napra jut koncert, ami lehet, hogy belépő; erről információkat a pub honlapján olvashatunk.
Szimpla kert
Szimpla kert: 1075 Bp., Kazinczy u. 14.                             http://szimpla.hu/
         
A pesti romkocsmák híres franchise-láncolatának legismertebb darabja a Szimpla. Tipikus romkocsma, vagyis bérházban van, de felkapott, sőt talán ez a legfelkapottabb. Láthatunk Trabantból kialakított asztalt, kádfotelt, vagy belecsöppenhetünk egy kerekasztal-beszélgetésbe, talán egy biciklivásárba. Turistalátványosság, baráti gyülekezőhely, randi hely egyben.
Toldi Mozi: 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.             http://artmozi.hu/toldi
     
Ritkán, de még most is néha beindítják a mozigépet a Toldiban, amely az idők folyamán kocsmává avanzsált. Nagy a tér, még egy hatalmas bringatároló is van. Esténként nagy itt a buli: koncerteket szoktak tartani vagy dj biztosítja a hangulatot a közönségnek.
Tündérgyár: 1094 Bp., Tűzoltó u. 22.                                http://tundergyar.hu/
     
A Tündérgyár egy kicsit olyan, mint a Múzeum körút: folyamatosan építés alatt áll. Elég nagy a hely, nem kell aggódni, maximum néha megcsap a mész szaga. A felújításon már túl lévő helyiségek nagyon jól néznek ki, nyugis a kerthelyiség is, ahol néha több a bicikli, mint az ember, de csak azért, mert egy kerékpárszerviz is üzemel itt.
Tűzraktér: 1061 Bp., Hegedű u. 3.                                     http://tuzrakter.hu/
       
Régen iskola volt, most a budapesti biciklis közeg egyik kedvenc gyűjtőhelye a bezárással fenyegetett Tűzraktér. Sok rendezvényt tartanak itt; köztük talán a legismertebb az előző évben tartott Szomszédok buli volt. A város közepén van, kedves a kiszolgálás és mindig jó a hangulat, mi több kell ennél?
Tűzraktér
Ybl Pince Klub: 1146 Bp., Thököly út 67.                         http://www.yblpince.hu/
         
A Thököly út és a Stefánia sarkán nyílt nemrég az Ybl Pince az Ybl Miklós Építéstudományi Kar hallgatóinak. Az a cég üzemelteti, amelyik a Könyvtár Klubot is (az ELTE BTK-nak) így hasonló italakciókkal és szórakozási lehetőségekkel várnak esténként mindenkit, nem csak a hallgatókat.